Kosár | Kosár
zenebirodalom.hu

4024 Debrecen, Batthyhány utca 22. Telefon: (20) 335-3333

A helység kalapácsa / Az apostol / Bolond Istók

A helység kalapácsa / Az apostol / Bolond Istók

Petőfi Sándor kötelező olvasmányok

Készleten
  • Kiszerelés: 1 lemez
  • Műfaj: Magyar filmek
  • Gyártó ország: Magyarország
  • Magyar hang: Dolby Digital 2.0
Ár: 1.200 Ft

Rövid leírás

A helység kalapácsa
Egy településen istentisztelet közben elalszik egy férfi. Amikor felébred, észreveszi, hogy rácsukták az ajtót. Úgy maradt a templomban, mint egy fogoly, így hát szabadulást tervez. Amíg ő azt fontolgatja, hogy is lehetne a legbiztonságosabban kijutni, elénk tárul a helyi kocsma kicsit furcsa világa. A kocsmában jelen van a kántor, az egyházfi, Baragja a béke barátja, néhány vendég és a helyiség tulajdonosnéja is – Erzsók asszony.


Az apostol
"Ki vagy, csodálatos teremtmény, Ki vagy te, férfiú? Lelked ruhája Csillagsugárból szőtt fényes palást, És testedet Kopott rongyok fedik. Családod éhes, éhes vagy magad, S vasárnapod van, Ha lágy kenyér kerül véletlenül Abrosz nélküli asztalodra, S mit a tiéidnek s magadnak Nem bírsz megszerezni, A nagyvilágot Törekszel boldogítani."


Bolond Istók
Bolond Istók vándorútja során egy tanyán kér menedéket. A gazda szívesen látja, asztalához hívja. A beszélgetés során Istók megtudja, hogy a gazda igen szomorú, s már csak a halálra vár. Két fia meghalt, a harmadik pedig jó dolgában felejtkezett meg róla. Istók megpróbálja felvidítani az öreget. Azzal bíztatja, hogy amíg az ember nem volt boldog, addig nem halhat meg, s ő biztosan tudja, hogy hamarosan boldogság költözik ezek közé a falak közé.

Hasonló termékek
Ár: 1.200 Ft

Ár: 1.200 Ft

Ár: 2.000 Ft

Ár: 1.200 Ft