Kosár | Kosár
zenebirodalom.hu

4024 Debrecen, Batthyhány utca 22. Telefon: (20) 335-3333

Budapest Retró / Budapest Retró 2 / Balaton Retró

Budapest Retró / Budapest Retró 2 / Balaton Retró

Készleten
  • Kiadás: Díszdoboz
  • Kiszerelés: 3 lemez
  • Műfaj: Ismeretterjesztő
  • Gyártó ország: Magyarország
  • Műsoridő: 80+90+82 perc
  • Képarány: 1.33:1
  • Magyar hang: Dolby Digital 2.0
Ár: 3.600 Ft

Rövid leírás

Tracklista

DVD1:
Budapest retró
Papp Gábor Zsigmond Retró-sorozatának filmjeiben csak arhív felvételeket láthatunk. Mozihíradókat, reklámokat, kisfilm-részleteket. A Budapest retró nem a fővárossal kapcsolatos történelmi eseményekről szól, hanem arról, hogy hogyan éltek az emberek Budapesten ebben a húsz évben. Hol ettek, hogyan öltözködtek, hová jártak szórakozni. az idősebbek felidézhetik, az ifjabbak pedig megismerhetik a kor híres tárgyi emlékeit: a Panni robogót, a Modex orkánkabátot, a Varia bútort, a twist pulóvert, a szimpla feketét.
Epizódok: A pesti utca, A pesti lakás, A pesti bisztró, A pesti autó és A pesti divat.
Játékidő: 80 perc, Felirat: magyar, magyar (halláskárosultaknak), angol

DVD2:
Budapest retró 2.
A Budapest retró jó fogadtatásán felbuzdulva 2003-ban a stáb egy újabb négyrészes film elkészítését határozta el. A kiválasztás természetesen elég szubjektív volt. Ezzel együtt ezek a képsorok jól tükrözik a korszak lenyomatát, az öltözködés, a hajviselet, a kirakatok - mind-mind művelődéstörténeti emlékek, sokatmondók és többnyire szórakoztatók is. Az archív felvételek hol eredeti narrációval láthatók, hol pedig vendégszövegek mennek alattuk rádióhírek, politikai állásfoglalások vagy reklámszövegek formájában, ezáltal újabb jelentésrétegekkel ruházva fel őket.
Epizódok: A pesti üzlet, A pesti ünnep, A pesti nő, A pesti vasárnap.
Játékidő: 90 perc, Felirat: magyar, magyar (halláskárosultaknak), angol

DVD3:
Balaton retró
A Budapest retró és a Budapest retró 2. után elkészült a Balaton retró! Hiszen Budapest mellett Magyarország másik fő turisztikai nevezetessége a Balaton, amely szintén gyakran szerepel a 60-as, 70-es évek reklámjaiban és filmhiradóiban. A Balaton típusfigurákat teremtett, hiszen a "balatoni fagylaltárus" és a "balatoni lángossütő" a kései Kádár-korszak pre-kapitalista éveinek gyorsan meggazdagodó, irigyelt, de kissé lenézett első magánvállalkozói voltak.
Epizódok: Balatoni üdülők, Balatoni táborok, Balatoni turizmus, Balatoni sport, Balatoni rendezvények.
Játékidő: 82 perc, Felirat: magyar, angol, német
Hasonló termékek
Ár: 1.200 Ft

Ár: 1.200 Ft

Ár: 4.800 Ft

Ár: 1.200 Ft