Kosár | Kosár
zenebirodalom.hu

4024 Debrecen, Batthyhány utca 22. Telefon: (20) 335-3333

II. világháború nagy csatái

II. világháború nagy csatái

2.

Készleten
  • Kiadás: Papírtokos DVD
  • Kiszerelés: 1 lemez
  • Hangsáv: magyar 2.0
  • Műfaj: Háborús
  • Kiadás éve: 2002
  • Magyar hang: Dolby Digital 2.0
Ár: 500 Ft

Rövid leírás

3. epizód - Peleliu
1944 szeptembere. MacArthur tábornok a japán diadalmenet órájában ígéretet tett: visszatér a Fülöp-szigetekre. Ám ehhez légi támaszpontra van szüksége, így vetett szemet a Karolina-szigetcsoport egyik japán támaszpontjára: a Palau-szigetekre és Peleliura. A támadók még nem is sejtették, hogy a csendes-óceáni háború egyik legvéresebb csatája vár rájuk, ahol tíz amerikai tengerészgyalogosból négyet elveszítenek, az elkeseredetten védekező japánok pedig szinte az utolsó emberig a csatamezőn maradnak.

4. epizód - Iwo Jima
Iwo Jima, japánul Kénsziget a Japán Császárság előszobája a csendes-óceáni háborúban. Az amaerikaiak tudták, hogy ha nem foglalják el a szigetet, korlátozzák bombázóik hatótávolságát, és nem lesz biztosnágos légi kikötőjük. A japán stratégák is tisztában voltak a sziget fontosságával, így szigeterődöt építettek ki, ahol csapdába csalták a támadókat. Véres és kegyetlen csata bontakozott ki.

5. epizód - Okinawa
1945 elején elesett Iwo Jima, és már csak Okinavan szigeterődje állt Amerika és a Japán Birodalom törzsterülete között. Mikor az amerikai tengerészgyalogság 1945 április elsején partra szállt, csúnya áprilisi tréfe fogadta őket: egyáltalán nem ütköztek ellenállásba. A második napon már úgy hitték, hamar a kezükre kerül az egész sziget. Csakhogy százezres Japán hadsereg várta őket a megfelelő védelmi állásokban, a kamikázék pedig már készültek a támadó hadiflotta elpusztítására.

Hasonló termékek
Ár: 1.200 Ft

Ár: 500 Ft

Ár: 500 Ft

Ár: 1.200 Ft